Україна
26 липня 2017
Новий голова Державної прикордонної служби України: 7 фактів про службу і статки
До прикордонної служби прийшов у 1994 році.
news-image

Журналісти сайту "24" з’ясували кого призначили на посаду голови Держприкордонслужби України та чи вкладаються витрати Петра Цигикала у його офіційні прибутки.

Інформує «Є!»,  з посиланням на 24tv.ua.

1. До початку служби у лавах прикордонної служби Цигикал служив у 1-й повітряній армії в 293-му окремому розвідувальному авіаційному полку на посадах техніка та старшого техніка. У 1992-1994 роках проходив службу в 119-му окремому бойовому вертольотному полку 13-ї окремої армії Прикарпатського військового округу.

2. До прикордонної служби прийшов у 1994 році у контрольно-пропускний пункт "Глухів" Сумського загону прикордонного контролю на посади офіцера та старшого офіцера.

3. З 1996 року по вересень 2014 обіймав оперативні посади в органах охорони державного кордону ДПСУ. Восени 2014 року два місяці був заступником начальника регіонального управління з оперативно-розшукової роботи Північного регіонального управління Держприкордонслужби. З листопада 2014 року став головою Департаменту оперативної діяльності. За офіційними даними, за його ініціативою та під безпосереднім керівництвом розроблені та запроваджені новітні методи оперативно-розшукової роботи, діяльність оперативних підрозділів спрямована на ефективну та результативну протидію розвідувально-диверсійній діяльності російських спецслужб та організованій злочинності на державному кордоні.

4. Цигикал організував та забезпечував оперативне прикриття у зоні вздовж лінії зіткнення в смузі безпеки у Донецькій та Луганській областях.

5. У 2015 році Порошенко вручив Цигикалу генеральські погони, зазначивши, що він є учасником бойових дій в Донбасі. Зараз він має звання генерал-лейтенанта. Нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Петро Порошенко та Петро Цигикал

6. У декларації Петра Цигикала за 2016 рік автомобіль BMW Х5 2012 року випуску оцінюється у 647 тисяч гривень. Вказується також, що у власності нового голови Держприкордонслужби у 2016 році було 475 тисяч гривень. Його дружина Ганна Цигикал володіє автомобілем Toyota Sienna 2011 року випуску вартістю 148 тисяч гривень. Серед доходів Петра Цигикала у 2016 році – 284 тисячі гривень заробітної плати та 600 тисяч гривень внаслідок відчуження рухомого майна.

7. У червні 2016 року придбав собі BMW Х5 2012 року випуску. На ринку такі авто можна було придбати за 50 тисяч доларів. Проте на роботу генерал їздив тоді на Nissan Pathfinder 2013 року вартістю 30 тисяч доларів. Машину купили за кошти міжнародних донорів.

Читайте також: «Янукович ізолював своїх конкурентів в тюрмах, Порошенко - за кордоном», - Лещенко розповів який сценарій Порошенко придумав для Саакашвілі
Читайте також: В Одесі патрульні на ектробайках відтепер охоронятимуть курортну зону від «Аркадії» до пляжу «Ланжерон»