Світ
27 липня 2017
Заява Трампа про втручання України у вибори США: експерт назвав можливі наслідки
Трамп вважає, що Україна підігрувала Гілларі Клінтон.
news-image

Заява Трампа про "втручання" України у вибори президента – частина внутрішньої політичної боротьби всередині США. Сумнівно, що це якось вплине на стосунки між США і Україною, але це гарний урок нашим політикам на майбутнє – не втручатися у будь-які виборчі кампанії.

Про це сайту "24" повідомив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк, передає «Є!».

Як зауважує експерт, втручання Росії і України у вибори США – абсолютно різні речі. Одна справа – збір інформації про протизаконні дії керівника штабу Трампа Пола Манафорта, і геть інша – що Путін давав завдання ламати поштові скриньки Гілларі Клінтон.

Україна може виступати об’єктом маніпуляцій. Але сказати, що наша участь була помітною, неправда. Перші особи держави – Порошенко, Гройсман і Парубій в цьому скандалі не брали персональної участі, – говорить Давидюк.

Тому, на думку політолога, сумнівно, що це вплине якось на відносини США і України, тим більше що наші держави вважаються партнерами. Хоча, за його словами, тепер буде надзвичайно важко українським дипломатам і президенту вибудовувати нову парадигму стосунків із Трампом. Але, підкреслює Микола Давидюк, це гарний урок на майбутнє – не втручатися у будь-які виборчі кампанії, яким би начебто зрозумілим не здавався результат.