Події
28 липня 2017
Стала відома причина вибуху у багатоповерхівці Києва
Вибух прогримів в житловому будинку на вул. Бурмістенка, 12.
news-image

26 липня в Голосіївському районі столиці сталася друга за місяць масштабна подія з жертвами. Найсильніший вибух прогримів в житловому будинку на вул. Бурмістенка, 12. Загинула літня жінка.

Інформує «Є!», з посиланням на kiev.segodnya.ua.
Вибухова хвиля була настільки потужною, що скла і віконні рами вилітали навіть у сусідських будинках. Епіцентр вибуху - квартира на першому поверсі.
Загибла була самотня шістдесятисемирічна дама. Доглядали її соціальні працівники. Що призвело до вибуху - загадка. Спочатку озвучили версію - витік газу. Але її тут же спростували - і сусіди загиблої, і газівники.

Пошкоджень газових труб - в квартирі дійсно не знайшли. У "Київгазі" вранці четверга озвучили відразу три можливі причини вибуху - невідомий предмет, газовий балон або самогубство. До вечора з цих версій залишилася тільки одна.

"Коли газову плиту було вилучено з квартири правоохоронними органами, було зафіксовано, що всі чотири крани на газовій плиті були у відкритому положенні. Тому основною версією, що є причиною вибуху, в даному будинку стало самогубство", - говорить Тетяна Пархоменко, заступник голови правління ПАТ "Київгаз".


У поліції ж поки про причини вибуху мовчать. Мовляв, необхідно дочекатися результатів усіх експертиз. Невідомо і те, чи підлягає відновленню під'їзд в будинку, де стався вибух і квартири. Тридцять вісім жителів - чекати відповідей будуть в тимчасовому житлі. Людям надали кімнати в студентському гуртожитку.

Читайте також: Київська влада надала тимчасове житло 36 особам зі зруйнованого вибухом будинку