Події
28 липня 2017
Кіборг з АТО став переможцем конкурсу до Верховного Суду
Вища кваліфікаційна комісія суддів України під час пленарного засідання затвердила переможців конкурсу до Верховного суду.
news-image
Вища кваліфікаційна комісія суддів України під час пленарного засідання затвердила переможців конкурсу до Верховного суду, серед них адвокати, АТОшник, правозахисники, інформує «Є!» з посиланням на Еспресо.

Про це повідомляє прес-центр Вищої кваліфікаційної комісії суддів. 

Зі списку затверджених кандидатів лише 120 осіб стали переможцями конкурсу, серед них - судді, адвокати, науковці та фахівці із сукупним стажем роботи.

Зокрема, переможцями стали правозахисники з досвідом роботи в Європейському суді з прав людини, вчені та науковці та колишній доброволець, який брав участь в обороні Донецького аеропорту 

"Серед переможців конкурсу ми бачимо професорів та викладачів вищих навчальних закладів, суддю-добровольця, який боронив Донецький аеропорт, правозахисників з досвідом роботи в Європейському суді з прав людини, адвокатів, які отримали освіту в провідних міжнародних університетах ", – зазначив голова ВККС Сергій Козьяков.

Конкурc розпочався 7 листопада 2016 року. Зареєструвалися для участі у конкурсі 1436 особи, 846 осіб подали документи на участь, з яких до конкурсу було допущено 653, з них 625 – до проходження кваліфікаційного оцінювання.

Під час оцінювання учасники конкурсу склали професійні та психологічні тести, пройшли перевірки Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства з питань запобігання корупції та Громадської ради доброчесності. 

Читайте також:МАУ відповіла на звинувачення у боргу перед державою на 400 млн

Читайте також:Ситник: Насірову оголосили остаточну підозру, справа завершена