Суспільство
28 липня 2017
Похід в аквапарк може бути смертельно небезпечним
Якщо ви постраждали в аквапарку через халатність рятувальників чи співробітників, одразу ж викликайте на місце швидку допомогу та поліцію і опишіть в заяві всі обставини інциденту.
news-image

Збираєтесь всією сім’єю в аквапарк? Будьте обережні. Гірки-вбивці, отруйна вода в басейнах та безвідповідальні рятувальники. Усю правду про аквапарки розповість кримінальний експерт Ярослав Куц, пише «Є!» з посиланням на ICTV.

1. У той час, коли діти захлинаються в басейнах, рятувальники спокійно розважаються у соцмережах на своїх телефонах.

Батьки із 5-річною донькою плавали в басейні, як раптом хвиля накрила з головою їхню дитину. Тато з мамою мерщій кинулися до неї. Благали про допомогу хоч когось. Ніхто не приходив. Дівчинка загинула.

2. Обрали собі гірку до душі? Будьте обережні: це може бути смертельно небезпечний атракціон.

Не у всіх аквапарках вчасно ремонтують та доглядають атракціони. І навіть малі несправності на тій же гірці при катанні на великій швидкості переростають у чималі травми. В одному з аквапарків у чоловіка під час спуску луснув надувний човен. Бідолаха боляче вдарився об стінку гірки і ще й розрізав шурупом собі спину.

3. Якщо вміст хлорки суттєво перевищено, у вас можуть бути проблеми.

Львів’янка відвела свого 3-річного сина у аквапарк. Там жінка відчула специфічний запах хлорки. Коли вони з дитиною прийшли додому, у малюка заболів живіт і піднялася температура. Він отруївся хлоркою в басейні аквапарку.

Якщо з вами в аквапарку сталася надзвичайна пригода, ось вам кілька порад:

– Якщо ви постраждали в аквапарку через халатність рятувальників чи співробітників, одразу ж викликайте на місце швидку допомогу та поліцію і опишіть в заяві всі обставини інциденту.

– Вимагайте долучити до справи відео із камер спостереження.

– Якщо ви травмувалися чи отруїлися хлорованою водою, зберіть усі докази. Збережіть чек з аквапарку. Також знадобиться письмовий висновок медиків з швидкої допомоги чи лікарні. І вимагайте у керівництва аквапарку морального відшкодування.

Читайте також:Споживання дині: чим небезпечно для здоров'я

Читайте також:Програма «Доступні ліки»: у МОЗ розширили список препаратів