Події
28 липня 2017
Прикордонники планують не пускати Саакашвілі на територію України
До компетенції Держприкордонної служби не входить затримання громадянина.
news-image

Державна прикордонна служба має намір не пропустити Михайла Саакашвілі на територію України в разі його спроб приїхати до нашої держави. Про це в коментарі «Главкому» повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

Інформує «Є!», з посиланням на 

«Будемо діяти в межах закону. Якщо абстрагуватися від прізвищ, то громадянин, у якого на руках є недійсний паспорт, не має можливості перетнути кордон України. Якщо людина позбавляється громадянства, її паспорт визнається недійсним. В даному випадку підстави (для проходження кордону) автоматично скасовуються», - розповів Слободян.

При цьому він наголосив, що до компетенції Держприкордонної служби не входить затримання громадянина. 

«У нас повинно бути доручення на виконання певних процесуальних дій (наприклад, затримання і передачі людини правоохоронним органам, - «Главком»). Юридично це реалізовує підрозділ Національної поліції», - підкреслив Слободян. «Мені не відомо про існування такого доручення. А навіть якби було відомо, то я не вправі розголошувати цю інформацію», - додав він.

Між тим, народний депутат Мустафа Найем із фракції БПП вважає, що український паспорт Михайла Саакашвілі є дійсним на даний момент. Про це він сказав у коментарі телеканалу 112.ua

«Я думаю, що у нього його паспорт, який зараз є, він дійсний. Тому що за законом тільки представник Міграційної служби може відібрати у нього паспорт, анулювати, передавши йому довідку про те, що він позбавлений громадянства. Це означає, що це може статися в момент його прибуття в Україну і перетину кордону. Якщо так станеться, йому мають вручити довідку про те, що він не громадянин України», - сказав Найем.
Читайте також: Порошенко скоїв несосвітенну дурість, - Саакашвілі
Читайте також: Населення Криму розділять на чотири категорії, - Тарас Березовець