Війна
30 липня 2017
Українська армія в бою на луганському напрямку захопила докази російської присутності на Донбасі – штаб
Під час бойового зіткнення українські бійці захопили трофейну зброю та засоби зв'язку.
news-image

27 липня під час бойового зіткнення з ворожою диверсійно-розвідувальною групою (ДРГ) українські військові захопили трофейну зброю та засоби зв'язку. Про це повідомив прес-центр штабу АТО на сторінці у Facebook, передає «Є!».

Пропонуємо вашій увазі докази російської присутності на Донбасі, – заявили у прес-службі.

Українські військові зазначили, що захоплена зброя свідчить про те, що терористам доставляють російську зброю, а в бойових діях беруть участь регулярні частини ЗС РФ. Зокрема, захопили ручний протитанковий гранатомет РПГ-7В, кулемет Калашникова й аналогову радіостанцію Motorola.

У штабі АТО нагадали, що 27 липня о 7.40 бойовики відкрили вогонь із гранатометів і стрілецької зброї в напрямку позицій захисників Новотошківського.

Через п'ять хвилин українські військові помітили висунення ДРГ бойовиків чисельністю до 10 осіб у напрямку українського опорного пункту. Терміново було прийнято рішення на відкриття вогню на ураження. Унаслідок скоординованих дій наших військових ворог відступив уже за 15 хвилин, залишивши на полі бою ручний протитанковий гранатомет, кулемет, а також радіостанцію. Утрати противника склали: один убитий та один поранений.... У ході бойового зіткнення двоє українських бійців було поранено, – розповіли у штабі АТО.