Суспільство
31 липня 2017
Туриста з Росії італійські шахраї «розвели» на 100 тис. євро
Професійні шахраї навіть подбали про відкриття фальшивого офісу компанії в самому центрі Сан-Ремо.
news-image

Двом професійним італійським шахраям вдалося провернути "справу століття". Жертвою став російський турист, який позбувся суми в 100 тис. євро, передає «Є!» із посиланням на Іilgiornale.it.

"Майстри обману" підготували план афери в найменших деталях: для того, щоб не викликати підозр у жертви, шахраї навіть відкрили фальшивий офіс компанії в центрі Сан-Ремо. Обдурений росіянин подав заяву в поліцію, але в цей час аферисти вже встигли зникнути з грошима.

Минулого тижня два італійці, вихідці з Риму і Калабрії, 35 і 45 років, помітили потенційну жертву в Монте-Карло. Нею став російський підприємець, що постійно проживає в Голландії, який знаходився на відпочинку в готелі класу "люкс".

Перший контакт відбувся в холі готелю. Італійці представилися власниками ювелірного магазину, який має російську клієнтуру. За їх словами, клієнти недавно зробили велику покупку за російські рублі, які вони бажають поміняти. Безумовно, за такого роду "послугу" аферисти запропонували бізнесменові більш ніж вигідний курс обміну. Росіянин погоджується поміняти 20 тис. євро на російські рублі, угода проходить успішно і потім всі троє відправляються святкувати в ресторан, а потім в казино.

На прощання "друзі-міняйли" кажуть, що у них є офіс в Сан-Ремо і залишають бізнесмену номер, в разі, якщо він захоче знову поміняти російські рублі.

Через кілька днів росіянин "клює на вудку" і дзвонить в офіс, сказавши, що хоче помене 100 тис. євро. Операція відбувається в самому центрі Сан-Ремо, між іншим, в декількох десятках метрів від поліцейської дільниці.

Сторони обмінялися кейсами, повними грошей. Росіянину демонструють кейс, повний рублів в целофановій упаковці та він, згадуючи перший вдалий обмін, нічого не підозрює і не перевіряє вміст.

Тільки через деякий час, коли аферисти вже були далеко, бізнесмен знімає обгортку і вирішує проконтролювати гроші: в передній частині знаходяться справжні рублі, в середині - пачки надрукованих на принтері папірців.

Потім росіянин біжить в поліцію, де йому показують фотографії аферистів. Бізнесмен впізнає шахраїв і подає заяву. Але перш ніж він йде, його, у свою чергу, звинувачують в незаконному ввезенні валюти.

Читайте також: Сталлоне привітав Шварценеггера з 70-річчям