Події
31 липня 2017
Жителів окупованих територій лякають чумою в Україні
У світлу частину доби там не стріляють, але після закриття КПВВ бойовики розпочинають обстрілювати позиції українських армійців.
news-image

На Луганщині люди з окупованих районів масово переходять лінію розмежування, щоб купити на українському боці продукти та отримати пенсії. Вдень контрольний пункт у Станиці Луганській переходять 5-10 тисяч чоловік, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

У світлу частину доби там не стріляють, але після закриття КПВВ бойовики розпочинають обстрілювати позиції українських армійців. Сторони розділяють близько 300 метрів території.

"З цієї позиції важкувато, тому що найближча, найбільше її обстрілюють. Але вже звикли тут працювати, знаємо, звідки вони стріляють", - зізнається військовослужбовець Вадим.
"Допомагає те, що вони за річкою і близько не дуже підходять. Вони обстрілюють або з-за мосту, або з більш дальніх позицій", - пояснив його побратим Олександр.

Цим пунктом перетину користуються переважно мешканці окупованого Луганська, але часто приїжджають і жителі найвідаленіших земель. Їдуть за кращими і дешевшими українськими товарами. 

"У нас там набагато дорожче, вони ж на Росію рівняються. Хоча доходи наші – дві тисячі рублів", - каже одна з жінок поважного віку.

Продавчиня з місцевого ринку Тетяна каже, що покупці з окупованих територій беруть переважно продукти першої потреби. 

"Цукор, олію нашу українську беруть. А сала, м'яса ж неможна – Плотницький не дозволяє. Це ж сказали, що у нас чума, тільки незрозуміло, яка це чума, звідки вона взялася", - сміється жінка.

 

Читайте також: Житель Донецька розповів про ситуацію у місті
Читайте також: Бойовик «ЛНР» застрелив двох товаришів по службі і покинув у лісосмузі