Світ
1 серпня 2017
Біля «острова Джеймса Бонда» зіткнулися два човни з туристами
В результаті зіткнення одно з суден затонуло.
news-image

Два туристичних судна зіткнулися біля острова Кхао-Хуа-Яй в затоці Пханг-Нга (на захід від острова Джеймса Бонда) близько 13:30 у понеділок, 31 липня, передає «Є!»
Як підтвердили виданню The Phuket News в Департаменті надзвичайних ситуацій (DDPM) провінції Пханг-Нга, судно Wararat компанії Khao Lak Asia Tour Company зіткнулося з човном 999 Tour 41 компанії Khao Lak Asia Tour Company. Інцидент стався під час дощу, коли видимість в акваторії була обмеженою.

В результаті зіткнення судно Wararat затонуло, а 16 туристів з Бельгії та Норвегії, що знаходилися на борту, а також троє громадян Таїланду опинилися у воді. Судно 999 Tour 41, яке перевозило групу з 12 китайських туристів, утрималося на плаву.

З пасажирів 999 Tour 41 ніхто не постраждав. Всіх пасажирів і членів команди Worawat доставили в лікарню.

«Всі туристи були врятовані. Губернатор Пханг-Нга віддав мені розпорядження простежити за постраждалими і проінформувати відповідні посольства», - заявив віце-губернатор Еккарат Лісенг.
«На щастя, всі вони були в рятувальних жилетах», - додав він.

Віце-губернатор підкреслив, що погодні умови в момент події були складними, і нагадав, що капітани морських суден зобов'язані враховувати метеорологічні чинники.

«Будь ласка, слідкуйте за метеозведеннями», - закликав моряків віце-губернатор Пханг-Нга.

Поліція поки не встановила, капітан якого з двох човнів був винен у зіткненні. Звинувачень поки нікому не пред'явлено.