Суспільство
1 серпня 2017
У Мінсоцполітики розповіли, кому найперше підвищать пенсії
Підвищення пенсій особливо стосується тих людей, котрі вийшли на пенсію 10-15 років тому.
news-image

Згідно з законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», підвищення пенсій стосуватиметься тих, хто сплачував більші внески до Пенсійного фонду України. Про це заявив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір під час брифінгу, повідомляє Укрінформ, передає «Є!».

«У першу чергу це (підвищення пенсій - ред.) буде стосуватися тих, хто платив більші внески, хто має більший стаж і більшу заробітну плату. Відповідно, він отримає більше підвищення», - зазначив Шамбір.

Він уточнив, що підвищення пенсій особливо стосується тих людей, котрі вийшли на пенсію 10-15 років тому, оскільки розмір їхніх пенсій не підвищувався протягом довгого часу.

«Ми очікуємо, що середня пенсія підвищиться десь на 380 грн. Але про підвищення пенсій кожної людини не можу сказати на сьогодні, тому що воно буде індивідуальне, залежно від показників кожного: зарплати і стажу», - зазначив заступник міністра.

Шамбір також повідомив, що підвищення пенсії на 200 грн отримають більше мільйона пенсіонерів, а  більше 1,2 млн громадян отримають підвищення пенсії у розмірі більше тисячі гривень. )

Читайте також: Свати та невістка глави СБУ Грицака встигли купити вже чотири квартири після його призначення