Інтернет
1 серпня 2017
В США представили законопроект щодо захисту Інтернету
Ініціаторами законопроекту стали республіканці Корі Гарднер і Стів Дейнс і демократи Марк Уорнер і Рон Уайден.
news-image

Група американських сенаторів від обох партій у вівторок представить законопроект, націлений на усунення вразливостей в електронних пристроях, якими оснащені повсякденні предмети (так званий "інтернет речей"), інформує «Є!», з посиланням на УНН.

Законопроект, як повідомляється, зобов'яже продавців, які постачають приєднане до Інтернету обладнання уряду США, гарантувати, що їхні продукти відповідають стандартам безпеки, а наявні недоліки можна виправити. Також забороняється постачати пристрої з незмінним паролем і свідомо наявними вразливостями.

Ініціаторами законопроекту стали республіканці Корі Гарднер і Стів Дейнс і демократи Марк Уорнер і Рон Уайден. За словами сенатського помічника, який брав участь в підготовці законопроекту, парний документ буде невдовзі представлений і в палаті представників США.

 Відповідно до законопроекту, федеральні агентства зможуть просити в Управління з адміністративних справ і бюджету дозвіл на купівлю пристроїв, які не відповідають цим вимогам, якщо дотримані інші стандарти безпеки, такі як сегментація мережі.

Крім того, законопроект передбачає розширення правового захисту для дослідників в області кібертехнологій, які ведуть "сумлінну" роботу, зламуючи пристрої і вишукуючи в них вразливості, щоб виробники могли їх усунути.

Читайте також: У Мінсоцполітики розповіли, кому найперше підвищать пенсії
Читайте також: Хакери зламали HBO і вкрали сценарій четвертої серії «Гри престолів»
Читайте також: Замість перевиборів Порошенку варто думати про обмеження повноважень президента, – Солонтай