Війна
2 серпня 2017
Загострення в зоні АТО: снайпер терористів вбив бійця ЗСУ
Терористи 34 рази відкривали вогонь по позиціях української армії, застосовували й заборонене Мінськими угодами озброєння.
news-image
За минулу добу один український військовослужбовець загинув на Донбасі, ще один боєць зазнав поранень, повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що вчора ситуація на сході України загострилась, зокрема терористи 34 рази відкривали вогонь по позиціях української армії, застосовували й заборонене Мінськими угодами озброєння.

Тричі під обстріл з гранатометів потрапили укріплення на шахті Бутівка, що на Донецькому напрямку. Позиції поблизу Авдіївки накрили вогнем з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. Окупанти гатили з міномету калібру 120 міліметрів, зенітної установки, великокаліберних кулеметів по українських захисниках у Троїцькому. Крім того, ворожі міномети працювали неподалік Майорська, Верхньоторецького, Зайцевого.

На Луганському напрямку противник здебільшого використовував стрілецьку зброю. Опорні пункти у Новоолександрівці, Новотошківському та Станиці Луганській потрапили під ворожий обстріл. Близько сьомої години вечора опорний пункт у Новозванівці обстріляв снайпер, в результаті чого український військовий зазнав смертельного кульового поранення. 

Найменше обстрілів наприкінці доби було на Приморському напрямку. Проте і тут бандформування зі стрілецької зброї обстрілювали сили АТО у Лебединському, а з гранатометів били по Талаківці.

"10 разів ворог застосовував міномети, 5 – озброєння БМП, 13 разів бив з гранатометів. Внаслідок бойових дій один наш військовий загинув, ще один отримав поранення", - наголосили у штабі.
Читайте також: СЦКК: Бойовики обстріляли Водяне з РСЗО