Події
2 серпня 2017
Стало відомо, яку інформацію збирає про користувачів заборонена ВКонтакте
Це з’ясував програміст з Санкт-Петербурга Владислав Велюга, який проаналізував роботу програми.
news-image

Заборонений в Україні мобільний додаток соціальної мережі ВКонтакте збирає і передає розробнику інтернет-компанії дані про користувачів: інформацію про пристрій і його операційну систему, перелік встановлених програм, дані про місцезнаходження користувача, список точок доступу мереж WiFi, інформує «Є!» з посиланням на ZIK.

Це з’ясував програміст з Санкт-Петербурга Владислав Велюга, який проаналізував роботу програми.

Додаток також передає інформацію про користувачів власнику соцмережі «ВКонтакте» – комапании Mail.ru Group – назву мобільного оператора, ідентифікаційні номери sim-карти і мобільного телефону.

Представник компанії Євген Красніков заявив, що «ВКонтакте» не приховувала збір подібної інформації для реклами, оптимізації та рекомендацій.

Цікаво, що дані про геолокації «ВКонтакте» збирає при роботі з аудіозаписами.

Представник Mail.ru Group повідомив, що дані збирає загальнодоступний модуль мобільного аналітики myTarget, який відправляє дані на сервери Mail.ru Group для обробки і аналізу, потім повертає зашифровані звіти компанії «ВКонтакте».

За словами Краснікова, аналогічні дані так чи інакше збирає практично будь-який великий додаток, оскільки це єдине джерело зворотного зв’язку з користувачем.