Події
2 серпня 2017
У Херсонській області за добу чотири людини стали жертвами шахрайств з орендами квартир у зонах відпочинку
Заявники на сайтах знаходили оголошення про оренду квартир.
news-image

Як повідомили у поліції Херсонської області, за добу чотири людини стали жертвами шахрайств з орендами квартир, передає «Є!»

Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить майже чотири тисячі гривень.

Схема скоєння злочину в усіх випадках однакова. Заявники на сайтах знаходили оголошення про оренду квартир. Обов’язковою умовою оренди житла було внесення передоплати з перерахуванням грошей на рахунок нібито власників квартир. Жертви перераховували від 350 до 1500 гривень. Після чого оголошення видалялися з сайту, а орендодавці більше не виходили на зв’язок.

"Таким чином постраждала 30-річна жителька Києва. Вона на сайті забронювала кімнату для відпочинку у місті Генічеськ та внесла 1500 гривень передоплати. А коли з родиною приїхала відпочивати, то з’ясувалося, що вказаної адреси не існує.

Так само ошукали і 24-річну дівчину з міста Кропивницького. Вона завчасно забронювала кімнату на базі відпочинку у місті Скадовськ і перерахувала орендодавцю 500 гривень. А коли дівчина з дитиною приїхала у Скадовськ, то за вказаною адресою був магазин, а не база відпочинку", - розповіли у поліції.

За усіма фактами шахрайств відкриті кримінальні провадження.

Правоохоронці зазначають, щоб не стати жертвами аферистів, під час оренди житла потрібно обов’язково особисто зустрітися з власником квартири чи будинку, оглянути житло. Також необхідно, щоб орендодавець показав вам паспорт, ідентифікаційний код, документ, що підтверджує право власності на квартиру. Якщо ви обираєте квартиру на одному з сайтів, там повинні бути відгуки про житло від попередніх клієнтів. Крім того, реальні орендодавці розміщують рекламу про оренду житла на багатьох ресурсах, іноді мають свій сайт. У багатьох випадках шахраї розміщують несправжні фото та адреси квартир, які здаються в оренду. Краще самостійно перевірте вказані адреси.

Читайте також: 12-річний підліток вкрав мобільний телефон у перехожого, що дав йому милостиню