Суспільство
2 серпня 2017
У рамках законодавства у роботодавця є можливості запровадження сієсти, - Розенко
Водночас віце-прем'єр-міністр додав, що кліматичні умови в Україні ще не такі, щоб виносити питання введення сієсти на рівень національної ідеї.
news-image

Кожен роботодавець в Україні в умовах аномальної спеки має право самостійно вирішувати – вводити чи не вводити сієсту для своїх співробітників. Проте скорочувати робочий тиждень влітку є недоцільним.

Про це в коментарі виданню "УНІАН" розповів віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, пише «Є!».

"В рамках трудового законодавства у роботодавця є абсолютно всі можливості, щоб вирішити питання сієсти в індивідуальному порядку", – сказав він.

Водночас віце-прем'єр-міністр додав, що кліматичні умови в Україні ще не такі, щоб виносити питання введення сієсти на рівень національної ідеї.

Розенко зазначив, що відповідно до чинного трудового законодавства, кожен працівник повинен відпрацювати 40 годин на тиждень. Проте якщо підприємець, вважає, що для підвищення ефективності виробництва або через стан здоров'я працівника потрібно надавати йому не годинну перерву, а дві-три години, то це є його правом.

"Ніхто роботодавця в цьому не обмежує і зараз. А говорити про те, що давайте влітку скоротимо 40-годинний робочий тиждень і зробимо його, наприклад, 35-годинним, на мій погляд, є недоцільним", – сказав віце-прем'єр.

Читайте також:Москаль на годину скоротив робочий день на Закарпатті