Події
2 серпня 2017
Міністр екології розповів про основний ризик будівництва сховища ядерних відходів та території ЧАЕС
За словами міністра, безпеку будівництва ЦСВЯП також відстежує Державна інспекція з ядерного регулювання.
news-image

Будівництво в зоні відчуження Централізованого сховища для відпрацьованого ядерного палива, яке проводить Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" і її підрядники, відповідає всім міжнародним стандартам безпеки. Про це після прес-конференції заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, інформує «Є!», з посиланням на segodnya.ua.
За його словами, головний ризик цього проекту пов'язаний з тиском Росії, яка виступає проти посилення енергонезалежності України.

"Я б хотів усіх заспокоїти - той проект, який підготовлений і знаходиться на стадії реалізації, відповідає всім міжнародним стандартам безпеки ... Найбільший ризик - це політичний. Російської Федерації не подобається, що Україна стає енергетично незалежною, для цього вони починають ініціювати різні інформаційні потоки, які несуть дезінформацію. Це частина гібридної війни, яка здійснюється Росією проти України ", - розповів міністр.

Також Семерак повідомив, що проект будівництва Централізованого сховища для відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) пройшов експертизу Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) і всіх міжнародних регуляторів, які стежать за якістю виконання робіт та експлуатації цього об'єкта.
За словами міністра, безпеку будівництва ЦСВЯП також відстежує Державна інспекція з ядерного регулювання.

"Мінекології в рамках своєї компетенції буде стежити за тим, щоб побудувати (сховище - Ред.) належним чином", - додав Семерак.
Читайте також: Київські поліцейські затримали грабіжника за кілька хвилин після скоєння злочину
Читайте також: Британський принц Філіп цього тижня відходить від монарших обов’язків