Суспільство
22 січня 2015
Британія розблокувала рахунки компанії екс-міністра уряду Азарова
Йдеться про 23 млн доларів
news-image

Великобританія офіційно розблокувала рахунки компанії Brociti Investments Ltd Миколи Злочевського на суму 23 млн доларів у зв'язку зі зняттям усіх звинувачень. Про це йдеться у рішенні Центрального суду з кримінальних проваджень Англії та Уельсу, повідомляє Є l Єдність.інфо із посиланням на Єкономічну правду.

Як зазначається, справа була закрита після того, як суд проаналізував період з 2002 року по грудень 2014 року на предмет неправомірності джерел походження коштів компаній, кінцевим бенефіціаром яких є Микола Злочевський, і не знайшов підстав для продовження розгляду справи.

"Протягом дев'яти місяців велося розслідування. На початку грудня минулого року відбулися судові засідання, а 20 січня 2015 було винесено офіційне рішення про незаконність арешту коштів компанії", - йдеться у повідомленні.
Bursma Holdings заявляє, що на сьогоднішній день в міжнародних судах немає проваджень щодо Злочевського. Нагадаємо, в квітні 2014 року Управління по боротьбі з економічними злочинами Великобританії (SFO) заблокувало рахунки Brociti Investments Ltd. Злочевський перебував на посаді міністра екології і природних ресурсів в уряді Азарова із 2010 по 2012 рік та безпосередньо займався видачею ліцензій на газо- та нафтовидобувну діяльність.  Раніше журналісти провели аерозйомку маєтків Миколи Злочевського під Києвом, виконані у стилі фортець, та розташовані на 4,5 гектарах землі на косі між Київським водосховищем та обвідним каналом.