Суспільство
3 серпня 2017
У тютюні знайшли смертельно небезпечний радіоактивний елемент
Те, що в тютюні й тютюновому димі міститься такий сильний радіоактивний елемент, як полоній-210, виробники тютюну замовчували.
news-image

Дослідники з американського Стенфордського університету й клініки Maйo у Рочестері виявили, що в тютюні міститься найсильніший радіоактивний елемент полоній-210, пише «Є!» з посиланням на Експрес.

Саме цей елемент став причиною загибелі у Великобританії офіцера ФСБ Олександра Литвиненка, який помер у листопаді 2006 року. Те, що в тютюні й тютюновому димі міститься такий сильний радіоактивний елемент, як полоній-210, виробники тютюну замовчували.

"Основні виробники тютюну виявили, що полоній входить до складу тютюну й тютюнового диму більше 40 років тому й намагалися, але безуспішно, вилучити цей радіоактивний елемент зі своєї продукції", - говорять учені.

Вони також повідомляють, що тютюнові компанії спеціально приховували цю інформацію, щоб уникнути більшої інформованості людей про радіацію, яка міститься в сигаретах.

Як повідомляє швейцарське видання Temps, бажання сховати ці дані було настільки велике, що тютюнові компанії продовжували замовчувати це питання навіть тоді, коли виявилося, що концентрація радіоактивного елемента в сигаретному димі у два або три рази менша первісних оцінок.

Читайте також:Науковці пояснили, чому жінки з апетитними сідницями – здоровіші