Закон про нові санкції США проти РФ передбачає $ 30 млн на енергобезпеку України
Закон набув чинності після підписання документа президентом США 2 серпня.
news-image

Закон "Протидія супротивникам Америки через санкції", підписаний президентом США Дональдом Трампом у середу, передбачає виділення коштів на підтримку енергетичної безпеки України. Про це йдеться у повідомленні посольства України в США, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

"Законодавчий акт передбачає створення "Фонду для протидії російському впливу" і виділяє в його бюджет 250 млн дол. на 2018-2019 фінансові роки. На реалізацію ініціатив щодо підтримки енергетичної безпеки України передбачається виділення 30 млн доларів", - йдеться в повідомленні.

У диппредставництві зазначили, що політикою США, згідно з законом, є підтримка уряду України у відновленні суверенітету і територіальної цілісності, осуд і протидія всім дестабілізуючим зусиллям уряду РФ в Україні, невизнання незаконної анексії Криму урядом РФ або відторгнення будь-якій частині території України з використанням військової сили.

Передбачена також допомога США із реформування енергетичного сектору України та зменшення залежності від російських енергетичних ресурсів, продовження протидії реалізації проекту "Північний потік-2".

Раніше цей закон був схвалений переважною більшістю Палати представників Конгресу США і Сенатом США. Після підписання документа президентом США 2 серпня закон набув чинності.

Читайте також: Харківське шосе у Києві перекрили через протест