Україна працює над створенням інвестиційної платформи для агробізнесу
Про початок роботи на відповідним проектом повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики та продовольства.
news-image
Днями розпочали роботу над створенням відкритої платформи для агробізнесу. Планується, що за допомогою неї всі ключові гравці українського агробізнесу та учасники фінансового ринку зможу напряму комунікувати.
 
Про це пише «Є!» з посиланням на Енерго Лайф.
 
Про початок роботи на відповідним проектом повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики та продовольства.
«Одним з ключових інструментів розвитку малих та середніх агровиробників в Україні є створення повноцінних виробничо-збутових ланцюгів (value chain model) для ефективного партнерства всіх ключових гравців галузі», − сказала заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

За її словами, цим займається Мінагрополітики разом з Офісом підтримки реформ, представниками проектів USAID, Незалежної Асоціації Банків України та іншими експертами інвестиційного та фінансового ринку.

Така робоча платформа дозволить представникам українського бізнесу та експортерам аграрної продукції отримати безкоштовний професійний супровід. Він стосуватиметься фінансових інституцій та грантових фондів вже існуючих інвестиційних проектів. Цей майданчик також буде використовуватися для освітньої діяльності технологічних та бізнес-процесів в АПК України.

Крім цього планують створити електронний ресурс, на базі якого функціонуватиме платформа. В майбутньому його хочуть розмістити на сайті Мінагрополітики, Державної інвестиційної агенції, Незалежної асоціації банків України та інвестиційних сайтах-партнерах.

Читайте також:Проти білоруських компаній, що постачають продукцію ОРДЛО, будуть введені санкції