Компанія VP Capital відмовилась купувати «доньку» «Сбербанку» Росії в Україні
Очевидно, що придбання підрозділу міжнародного банку є неймовірно складним процесом.
news-image

Компанія VP Capital, що належить білоруському бізнесменові Віктору Прокопені, відкликала з Нацбанку України заявку на придбання ПАТ "Сбербанк".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на VP Capital, інформує «Є!».

"Ми прийняли рішення відкликати з НБУ заявку на купівлю українського ПАТ "Сбербанк" для того, щоб сконцентруватися на інших планованих інвестиціях і проектах, над якими ми працюємо", – сказав представник VP Capital.

Він також додав, "очевидно, що придбання підрозділу міжнародного банку є неймовірно складним процесом, що вимагає великої кількості часових ресурсів".

Ми як і раніше вважаємо, що сьогодні покупка бізнесу "Сбербанку" України – це відмінна інвестиційна можливість, але ми вирішили сфокусуватися на інших проектах, – зазначив представник VP Capital.

Він наголосив, що заявка була відкликана з власної ініціативи компанії: "Причина відкликання заявки – наша внутрішня".

При цьому в компанії прокоментували недавню відмову НБУ узгодити придбання істотної участі в київському "Сбербанку" Саїду Гуцерієву і Григорію Гусельникову.

"Наша заявка не має нічого спільного із заявкою Гуцерієва і Гусельникова. Рішення про відкликання нашої заявки не пов'язане з їх заявкою", – зазначив представник VP Capital.

Говорячи про купівлю білоруського "Парітетбанку", в VP Capital повідомили, що "Парітетбанк" залишається власністю його поточного власника – республіки Білорусь".

Читайте також: Півтисячі силовиків обшукують 41 спиртзавод через підроблений алкоголь (фото)
Читайте також: Савченко купить квартиру за «виторговані» за хату в селі гроші
Читайте також: Курс валют на 3 серпня