Україна
4 серпня 2017
Супрун переймається через майбутню компетентність цьогорічних абітурієнтів до медичних вузів
Вона послалася на дані ресурсу «Вступ.інфо», згідно з якими найнижчий прохідний бал, з яким абітурієнт може бути прийнятий на бюджет в медичні вузи, становить 123 бали.
news-image

Цього року майже 6 тисяч абітурієнтів з низькими результатами ЗНО рекомендовані до зарахування до медичних вищих навчальних закладів. Про це на своїй сторінці в Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, - інформує «Є!», з посиланням на segodnya.ua.

"Відсутність мінімального прохідного балу 150 по ЗНО призвело до прогнозованого результату - багато абітурієнтів з низькими балами подали документи на вступ до медичних вузів. А саме - 5800 абітурієнтів з балами, нижче 150, рекомендовані до зарахування до ВНЗ цього року. Це 5800 осіб, які не змогли опанувати шкільну базу знань вище, ніж на трійку. Чи зможуть вони добре опанувати надскладне навчання на медика? " - зазначила Супрун.


Вона послалася на дані ресурсу "Вступ.інфо", згідно з якими найнижчий прохідний бал, з яким абітурієнт може бути прийнятий на бюджет в медичні вузи, становить 123 бали.
Зараз кількість поданих в чотири медичних ВНЗ заяв абітурієнтів з балами, нижче 150, становить понад 20%. Наприклад, в ДУ "Луганський медичний університет" цей показник становить 37%.

"Вони вибрали більш слабкі медуніверситети для того, щоб отримати шанс навчатися за державні кошти. Однак під питанням залишається, чи достатньо якісну вони отримають освіту для того, щоб піклуватися про людське життя. Сподіваємося, що цього разу ні в кого не викличе заперечень у необхідності встановлення мінімального прохідного балу для вступників до медичних вузів на наступний рік ", - підсумувала в.о. міністра.

 

Читайте також: В Україні пройшов перший вступний іспит на магістратуру за технологією ЗНО
Читайте також: Україна підписала міжурядові угоди про взаємне визнання документів про освіту з 20 країнами
Читайте також: У Нью-Йорку до Дня Незалежності України влаштують пікнік де збиратимуть кошти на допомогу дітям загиблих воїнів АТО