Суспільство
5 серпня 2017
Директора «Львівського військового лісокомбінату» прокуратура підозрює в незаконному розтрачанні 220 тис. грн
Прокуратура завершила досудове розслідування.
news-image

Директора "Львівського військового лісокомбінату" підозрюють у незаконному розтрачанні 220 тис. грн, справу щодо нього підготували для подання до суду, повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України, передає «Є!».

Провадження відкрили за ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Як раніше повідомлялося, указана посадова особа, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи за попередньою змовою з керівником одного із суб'єктів господарювання, розтратила у 2015 році кошти оборонного підприємства в розмірі 220 тис. грн. Указані кошти призначалися для навантаження і перевезення верстатів пиляльного та заточувального, проведення підготовчих робіт з облаштування під них бетонної основи та проведення пусконалагоджувальних робіт, – повідомили у прокуратурі.

Слідство встановило, що ці роботи виконав Магерівський лісгосп (структурний підрозділ держпідприємства) і завершив їх тільки навесні 2016 року.

Директору лісокомбінату загрожує до восьми років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На сайті "Львівського військового лісокомбінату" зазначили, що тимчасовим виконувачем обов'язків директора буде Петро Домінік. Його призначили на цю посаду 20 липня 2017 року. Хто керував державним підприємством до нього, не уточнюють.

Військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк повідомив у Facebook 3 липня, що директора лісокомбінату заарештували із правом унесення застави розміром 128 тис. грн.