В американській компанії розробили новий проект видобутку золота на Закарпатті і готові вкладати кошти
По суті, це буде нова стратегія видобутку.
news-image

Американська компанія Avellana Gold розробила проект з видобутку  золотої та  золото-поліметалічної руди на Закарпатті, в який планує інвестувати близько $100 млн. Про це повідомляє Держгекадастр, інформує «Є!», з посиланням на hromadskeradio.org.

Компания планує розробити нову інфраструктуру і стратегію розвитку Мужіївського родовища з використанням сучасного обладнання. Стара інфраструктура Мужіївського родовища обмежувала можливості рудника – обсяг видобутку досягав 120 тис тонн на рік. Сьогодні ж інвестори планують організувати високоефективне виробництво на тривалу перспективу з річним обсягом видобутку 500 тис. тонн.

Для цього Avellana Gold планує включити в розробку одночасно і золоті, і золото-поліметалічні руди. По суті, це буде нова стратегія видобутку. 

Головою компанії є Брайан Саваж (Brian C Savage) — голова ради директорів Pioneer Management LLC, приватної компанії, яку він заснував в 2009 році для надання консультацій та інвестування в проекти і компанії зі сфери природних ресурсів. Українське представництво Avellana Gold очолює Микола Гожик, який раніше був головним інженером ТОВ «Закарпатполіметали», директором ТОВ «Сауляк».

Читайте також: Порошенко затвердив новий бойовий прапор військових частин і з'єднань: фото
Читайте також: Україна до 2019 року відмовиться від антрациту - Насалик