Події
7 серпня 2017
Керівників лікарні при виправній колонії арештували за хабар
Медики були затримані на хабарі у розмірі 5 тис. доларів США.
news-image

У Житомирської області начальника багатопрофільної лікарні при Райківській виправній колонії та його заступника викрито під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 5 тис доларів США. Про це повідомили у прес-службі ГПУ, передає «Є!»

За таку суму вони пообіцяли засудженому підготувати клопотання до суду для звільнення його від відбування покарання за хворобою.

У п’ятницю, 4 серпня 2017 року обом керівникам медичної установи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення грошової застави: начальнику лікарні – у розмірі майже 135 тис грн, його заступнику – майже 70 тис грн.

Також у ході досудового слідства начальнику лікарні виправної колонії та його заступнику повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великих розмірах).

Наразі триває досудове розслідування.

Довідково: санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також: У столиці нетверезий водій збив на узбіччі двох дівчаток, одна з них загинула