Події
7 серпня 2017
Польща є транзитною країною для бойовиків ІДІЛ - речник координатора спецслужб
За словами речника координатора спецслужб Польщі, справа чотирьох чеченців не свідчить про загрозу тероризму Польщі, проте не є поодиноким випадком.
news-image

У Польщі немає загрози здійснення терактів, однак громадяни країни не можуть почувати себе вільно через діяльність осіб, пов’язаних з терористичною організацією "Ісламська держава".

Про це заявив речник міністра-координатора з питань спеціальних служб Польщі Станіслава Жарин, повідомляє «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

Таку заяву речник зробив перед винесенням польським судом вироку щодо чотирьох осіб, які підозрюються у підтримці ІДІЛ.

Четверо чеченських громадян звинувачують у тому, що вони збирали кошти та наймали бойовиків для ІДІЛ в Сирії та Іраку.

Під час суду четверо підозрюваних заявили, що збирали гроші для Чеченської Республіки Ічкерія, і що розмови, в яких вони говорили про Сирію, були неправильно розтлумачені.

За словами речника координатора  спецслужб Польщі, справа чотирьох чеченців не свідчить про загрозу тероризму Польщі, проте не є поодиноким випадком.

Речник заявив, що Польща є транзитною країною для бойовиків ІДІЛ. В країні зафіксовано підозрілу співпрацю польських громадян з джихадистами.

Одним з прикладів є Адам аль-Н., якого підозрюють у тому, що він воював у рядах ІДІЛ, та був згодом знайдений в одній із в’язниць в Йорданії.

Нагадаємо, у 2016 році в Польщі розпочався судовий процес над чеченцями, яких звинувачують у створенні в Польщі осередку терористичної організації "Ісламська держава".

Затримані чеченці проживали у Польщі, а їхнім офіційним джерелом заробітку були тимчасові роботи у Німеччині.

Усі вони народилися в Росії і перебували у Польщі легально.

В цілому чеченцям вдалося зібрати 8 950 євро, але прокуратура підозрює, що коштів могло бути більше.