Події
8 серпня 2017
На Луганщині - хвиля шахрайств із картками «Ощадбанку»
Постраждалі повідомляли шахраям реквізити банківських карток.
news-image

Як повідомляє прес-служба поліції Луганської області, протягом доби у регіоні було здійснено низку шахрайств, в результаті яких у громадян зникли гроші із карток "Ощадбанку", передає «Є!»

Зокрема, до Білокуракинського відділу поліції надійшла заява 31-річної місцевої мешканки.

"Жінка повідомила поліцейським, що їй зателефонувала невідома особа, яка представилась співробітником «Ощадбанку» та попросила її повідомити реквізити банківської картки «Ощадбанк». Після передачі даної інформації з картки потерпілої були зняті грошові кошти у сумі 10 тис. грн", - йдеться в повідомленні поліції.

У такий же спосіб шахраї ошукали двох мешканок м. Попасна, мешканців міст Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна та Попаснянського району, з карток яких зловмисники зняли грошові кошти на загальну суму 11517 грн.

"До Сєвєродонецького відділу поліції надійшло повідомлення 63-річної пенсіонерки. Жінка розповіла правоохоронцям, що їй на мобільний телефон надійшло sms-повідомлення про те, що її банківська картка «Ощадбанку» заблокована. Зателефонувавши за вказаним в повідомленні номером, невідома особа, яка відповіла на дзвінок та представилась співробітником «Ощадбанку» попросила заявницю повідомити реквізити її банківської картки. Після передачі даної інформації з картки потерпілої були зняті грошові кошти у сумі 2 тис. грн", - розповіли поліцейські.

У такий же спосіб шахраї ошукали 23-річного мешканця м. Рубіжне з картки якого зловмисники зняли 1938 грн.

Дані факти внесені до ЄРДР та кваліфіковані за ст. 190 КК України «Шахрайство».

Читайте також: Екс-міліціонер із Донецька продав доступ до баз даних ДАІ бойовикам