Світ
8 серпня 2017
Туреччина будує стіну на границі із Іраном
Реджеп Таїп Ердоган в січні оголосив про будівництво стіни уздовж свого кордону з Іраком і Іраном, аналогічної тій, яка в даний час зводиться вздовж кордону з Сирією на 911 кілометрів.
news-image

Турецька Республіка приступила до будівництва стіни вздовж кордону країни з Іраном за прикладом стіни уздовж сирійського кордону. Про це повідомляє Associated Press, посилаючись на місцеві ЗМІ, інформує «Є!».

"Туреччина приступила до будівництва стіни вздовж кордону країни з Іраном, повторюючи турецький бар'єр уздовж сирійського кордону", - йдеться в повідомленні.

 Згідно з інформацією видання, губернатор провінції Агри Сулейман Ельбан оглянув будівництво стіни безпеки у вівторок, 8 серпня 2017 року. У звіті говориться, що турецька влада будує бар'єр шириною 3 метри з портативними блоками. Так, Туреччина будує стіну вздовж частин іранського кордону, щоб підвищити її безпеку, припинивши проникнення курдських бойовиків і контрабандистів. Відзначимо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в січні оголосив про будівництво стіни уздовж свого кордону з Іраком і Іраном, аналогічної тій, яка в даний час зводиться вздовж кордону з Сирією на 911 кілометрів.

Читайте також: Прикордонники розповіли, що робитимуть в разі спроби Саакашвілі потрапити в Україну
Читайте також: Аналітики Standard & Poor's припустили припинення транзиту газу з Росії в Європу у зв'язку із санкціями США
Читайте також: Путінський режим пожирає сам себе, – журналіст про те, скільки триватиме війна на Донбасі