Політика
9 серпня 2017
Войцех Балчун написав заяву про звільнення
Заяву має розглянути на своєму засіданні Кабмін.
news-image

Керівник державної "Укрзалізниці" Войцех Балчун написав заяву про звільнення. Її мають розглянути на сьогоднішньому засідання Кабміну. Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

"Він прийняв це рішення самостійно. Я це рішення поважаю. За цей рік - хто би що не казав - у залізниці відбулись у тому числі і позитивні зміни. Я хочу подякувати йому за роботу. Сказати про те, що я розумію, що він працював у достатньо важких умовах, це надзвичайно складне підприємство. Але дуже важливо в цьому підприємстві змінювати не тільки керівника, а змінювати систему управління: незалежний менеджмент, незалежна наглядова рада", – зазначив Гройсман.

Уряд налаштований на задоволення заяви Балчуна, адже сьогодні розглянуть питання призначення тимчасово виконувача обов'язків керівника "Укрзалізниці".

"Ми одразу ж маємо оголосити новий конкурс на пошук найкращого кандидата на управління цим важливим підприємством", – сказав прем'єр-міністр.

Основний кандидат – перший заступник міністра інфраструктури та керівник наглядової ради "Укрзалізниці" Євген Кравцов. Саме він перед призначенням Балчуна тимчасово керував "Укрзалізницею".

Читайте також: Стало відомо, куди могли зникнути українські заробітчани у Фінляндії