Суспільство
10 серпня 2017
Жителі окупованого Криму спустошили усі банкомати
Паніку посилюють чутки про те, що клієнти можуть втрати власні кошти.
news-image

В анексованому Росією Криму спостерігається небувалий ажіотаж серед бажаючих зняти з банківських рахунків готівку. Біля банкоматів скупчились великі черги.

Інформує «Є!», з посиланням на znaj.ua.

Про це повідомляє прес-служба Центрального банку Росії. Ажіотаж в Сімферополі спровокувало введення тимчасової адміністрації в одній з найбільших фінансових установ півострова – АТ "Генбанк". Він має 100 філій в Криму. Центробанк РФ пішов на такий крок, щоб врегулювати кризу.

"Банк Росії прийняв рішення про реалізацію заходів, спрямованих на підвищення фінансової стійкості АТ "Генбанк" (м.Сімферополь), враховуючи, що банк є значущим для Республіки Крим та міста Севастополь", – пояснили у прес-службі.

Зазначається, що вказаний банк станом займав 119 місце в фінансовій системі РФ. Сума його активів сягає позначки у 33,2 мільярда рублів. Обсяги вкладів коштів становлять 15,3 мільярдів рублів.

Незважаючи на всі спроби Центробанку заспокоїти населення вже ввечері 9 серпня біля банкоматів “Генбанка” вишикувались величезні черги. Паніку посилюють чутки про те, що клієнти можуть втрати власні кошти. Вже до опівночі всі банкомати в анексованому Сімферополі залишись без готівки.

Читайте також: Таємнича смерть студентки у поїзді: поліція надала нові подробиці
Читайте також: У центрі Львова вночі агресивний вуличний музикант грав на гітарі