Київ
11 серпня 2017
Кияни перекрили дорогу і ночують на вулиці через будівництво заправки серед житлового масиву
Від об'єкта підвищеної небезпеки до найближчого дому люди нарахували не більше 38 метрів і лише 10 метрів до зупинки громадського транспорту.
news-image

Мешканці десяти багатоповерхівок столиці другу добу ночують на дорозі в спальному районі Києва. Таким чином вони протестують проти будівництва автозаправки під їхніми вікнами, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Від об'єкта підвищеної небезпеки до найближчого дому люди нарахували не більше 38 метрів і лише 10 метрів до зупинки громадського транспорту. Ініціативна група подала позов до суду на забудовника, а київська влада видала доручення на припинення робіт. Однак будівництво триває ударними темпами.

Велелюднішають у пікети – після роботи туди підтягуються все нові й нові люди. Вони вже виклали в кілька рядів автомобільні шини, напнули намети і вже розподілили чергування на ніч. Жителі Позняків кажуть, що дізналися про зведення АЗС, лише коли серед ночі у великі котловани стали вантажити цистерни для палива. Активісти подали до суду на міську владу, яка проголосувала за відділення земельної ділянки, і державну будівельну інспекцію, яка погодила небезпечне будівництво. Акцію протесту оголосили безстроковою.

Земельна ділянка виділялась під будівництво відкритої автопарковки, однак забудовник змінив цільове призначення і почав зводити заправку. Київська влада готова розірвати договір оренди через ці порушення, адже доручення про припинення будівництва не виконується – роботи за парканом тривають, техніка підвозить усе нові й нові матеріали. По фасаду видно, що заправка належить мережі ОККО. Там заявили, що не є забудовником, а всі роботи виконує ТОВ "Гуель парк". Цій фірмі належить об'єкт і земельна ділянка, котрі ПАТ "Концерн Галнафтогаз" (ОККО) планує викупити в майбутньому, однак лише за умови добудови та введення заправки в експлуатацію – у повній відповідності з усіма законами і нормами, що діють в Україні.

Найближче судове засідання з приводу будівництва відбудеться 28 вересня. Мешканці бояться, що до того часу заправка не лише добудується, а й почне працювати. 

Читайте також: Мережа популярних в Україні заправок продовжує працювати в анексованому Криму: фото