Україна
12 серпня 2017
Футбольна громадськість Маріуполя звернулася до Порошенка
Приїзд такого клубу, як «Динамо» - свято для нашого міста.
news-image

Футбольна громадськість Маріуполя написала Відкрите звернення до керівництва країни. Інформує «Є!», з посиланням на 0629.com.ua.

Ми звертаємося до Президента України, прем'єра-міністра, керівництва ФФУ, МВС і СБУ.

Сьогодні наше місто свідомо позбавляють футболу. У політичній площині те, що Маріуполь - це Україна, начебто не викликає дискусій. Але провокації почалися там, де не чекали. Спочатку футбольний клуб «Динамо» протягом місяця відмовляється їхати на гру з нашою командою.

Це при тому, що ФК «Маріуполь» провів вже 2 домашні зустрічі і у інших команд подібних побоювань не спостерігалося. Тепер же в мережі поширилося лист батьків ДЮСШ «Динамо», які просять керівництво країни перенести матч проти одноліток з Маріуполя на нейтральне поле.

Буквально відразу за юнаками, повинні грати команди U-19, потім дублери і, 26 серпня - основні склади команд. Ми переконані, що лист - це провокація, щоб зірвати головний матч «Маріуполь» - «Динамо».

Керівництво столичного клубу розпалює пристрасті буквально з дня публікації календаря сезону 1718.

Публікуються відповіді від СБУ від 29 червня і МВС від 21 липня, де йдеться про ризики, пов'язані з проведенням матчу. Однак на що нам орієнтуватися і як зрозуміти чітку позицію держав, якщо 25 липня перший заступник голови Нацполіціі В'ячеслав Аброськін чітко заявив:

Повернення великого футболу в Маріуполь - це вже не спортивне питання, це прояв громадянської позиції. Приїзд футболістів в прифронтове місто - це підтримка і жителів, і військових. І тут не може бути коливань і дискусій.

Матчі Прем'єр-ліги в Маріуполі - це буде наша невійськова перемога над окупантом і будь-які пояснення зайві.

Так само дивним нам здається і таке неприкрите «розгойдування човна» з боку «Динамо». Команда в минулому році грала на стадіоні «Іллічівець». Ніяких питань не виникало, хоча ситуація навколо Маріуполя була більш розжареною.

Якщо ж говорити про футбольну площину, то жодного скандалу і жодної провокації на стадіоні в Маріуполі за минулий рік не було. У свою чергу на НСК «Олімпійський» під час матчів «Динамо» були і побиття фанатів, гостей, і заборонена нацистська символіка, через яку клуб штрафували як в УЄФА, так і в ФФУ. Тому, в плані безпеки для гравців і вболівальників, киянам варто було б повчитися у нас, а не побоюватися.

Ми просимо керівництво країни, Президента ФФУ, правоохоронні органи якнайшвидше розставити всі крапки в цьому питанні і оголосити свою позицію. Ми вже не знаємо, що думати. «Динамо» показує відписки від органів про небезпеку проведення матчу, в той же час вищі чини Нацполіціі заявляють про обов'язковість проведення матчів в Маріуполі ...

Нашому місту закидають сепаратизм, хоча на вікнах кожного будинку з балконів звисають українські прапори. У той же час старший брат Ігоря Суркіса, віце-президент УЄФА їздить з Віктором Медведчуком в резиденцію Путіна і консультує його за частиною проведення ЧС-2018 в Росії. Може відмова саме цього клубу і пов'язана з останною обставиною? І хто тоді, в даному випадку, підриває цілісність країни?

Приїзд такого клубу, як «Динамо» - свято для нашого міста. Удвічі приємно спостерігати за грою хлопців, які є також представниками національної збірної, за яку ми щиро переживаємо!

Читайте також: Порошенка просять запровадити свято Української пісні: у день коли її почув весь світ