Суспільство
14 серпня 2017
ТОП 5 продуктів, які корисні для вашої печінки
Вчені з'ясували, що кава здатна знижувати ризик хвороб печінки.
news-image

Що потрібно додавати у раціон, аби бути здоровішим, активнішим, читайте нижче у нашій статті.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Країна Здоров'я.

1. Часник. Цей овоч допомагає печінки активувати ферменти, що сприяють вимиванню токсинів. Крім того, він багатий такими сполуками, як алліцин і селен, які допомагають в чищенні печінки. 


2. Кава. Вчені з'ясували, що цей напій здатний знижувати ризик хвороб печінки. Як показало одне з досліджень, дві додаткові чашки кави в день виявилися пов'язані з 44-процентним зниженням ризику розвитку цирозу і майже 50-процентним скороченням ризику смерті від цього захворювання.

3. Авокадо. Цей заморський «суперфрукт» також може бути дуже корисний для печінки. Його включення в раціон сприяє виробленню антиоксиданту під назвою глутатіон, необхідного для отфільтраціі шкідливих речовин з печінки і захисту клітин органу від пошкодження. Авокадо багате на вітаміни С і Е, які нейтралізують вільні радикали.

4. Куркума. Дослідники вважають, що ця спеція допомагає знизити шкоду від вільних радикалів. Крім того, куркума допомагає організму засвоювати жири і стимулювати вироблення жовчі і підтримує природне очищення печінки.

5. Грейпфрут. Він не тільки приємний на смак, але і допомагає запобігати пошкодженню печінки. Вживання соку грейпфрута допомагає печінці виводити канцерогени і токсини. Цей фрукт також багатий вітаміном С і антиоксидантами. Однак грейпфрут протипоказаний людям з печінковою недостатністю.