Світ
23 січня 2015
В Росії солдат-строковиків заставляють підписувати контракти
Вірогідно, що згодом цих солдат відправляють на схід України
news-image

Прес-секретар організації "Солдатські матері Санкт-Петербурга" Олександр Передрук розповів, що в організації збільшились випадки зверненнях солдатів, яких насильно примушують переходити на контрактну службу.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на телеканал "Дождь".

"Ще з грудня надходили про це повідомлення. Але зараз трапився сплеск, і про подібні випадки нам стали повідомляти не тільки люди, але й колеги, які знаходяться в інших регіонах. Безумовно, в більшості випадків це анонімні повідомлення. Люди бояться називати своє ім'я", - розповів Передрук.

На даний момент у організації є п'ять звернень від громадян, які назвали свої прізвище та ім'я, а також підписалися під тією інформацією, яку надали.

"Ми збираємося відправити звернення в наглядові органи, щоб перевірити, наскільки ця інформація відповідає дійсності", - додав він.

Також Передрук розповів про можливі причини подібного примусу до переходу на контрактну службу в армії. За його словами, є кілька непрямих доказів, що цих солдатів відправляють воювати в Україні.

"Говорити про відправленнях ми поки не будемо, у нас немає прямих доказів. Анонімні джерела ми не можемо перевірити ще раз. Плюс з'явилася інформація від депутата Законодавчих зборів Бориса Вишневського. Це поки що непрямі відомості. Але ми можемо вважати, що саме з цією метою відбувається примус до підписання контрактів", - сказав Передрук.