Світ
15 серпня 2017
У Грузії школярам на перервах будуть роздавати яблука
Для того, щоб привчити дітей до здорового перекусу, школярам будуть роздавати безкоштовні фрукти раз на тиждень.
news-image

В рамках проекту по поліпшенню стандартів шкільного харчування Міністерство освіти Грузії в першому навчальному півріччі має намір закупити приблизно 45 тонн свіжих яблук, повідомили у відомстві, передає «Є!» із посиланням на Новости-Грузия.

Раніше глава Міносвіти Олександр Джеджелава повідомив, що з нового навчального року учням тбіліських шкіл під час перерви почнуть роздавати яблука. Для того, щоб привчити дітей до здорового перекусу, школярам будуть роздавати безкоштовні фрукти раз на тиждень.

Зараз у відомстві пояснили, що число школярів, яким будуть роздавати яблука, складе 20 тисяч. Кампанія буде проводиться в двох великих школах кожного району столиці, школи визначить Міносвіти.

В цілому на закупівлю яблук у вересні-грудні 2017 року влада витратить 90 тисяч ларі (близько 37 тисяч доларів). На першому етапі ініціатива торкнеться шкіл Тбілісі, а потім поширитися і на регіони.

Кампанія по роздачі яблук є частиною масштабного проекту «Правила здорового життя», що реалізується Міністерством освіти. Відомство серйозно стурбоване стандартами шкільного харчування і розпочало роботу по забезпеченню столових здоровими продуктами в травні поточного року. З цією метою Міносвіти проводить консультації з Міністерством сільського господарства і Міністерством охорони здоров'я.

Уже з вересня в буфетах грузинських шкіл заборонять продавати шоколадки, снеки, газовані води та інші продукти, які на думку експертів, шкодять здоров'ю підлітків.

Читайте також: Щодо прокурора Матіоса відкрили дисциплінарне провадження