Світ
15 серпня 2017
У Таджикистані музиканти зіпсували настрій президенту, звільнена чиновниця
Музиканти збилися з ритму.
news-image

Дрібна помилка ансамблю дойрісток «Очаджонхо» («Мамочки») під час урочистої церемонії зустрічі президента Таджикистану Емомалі Рахмона коштувала кар'єри голові відділу у справах жінок і сім'ї Хуросонського району, передає «Є!» із посиланням на Озодлик.

Главу держави повинні були зустріти дзвінкими ритмами дойри (ударного музичного інструменту типу бубна) біля входу на стадіон, де проходило театралізоване дійство. Але у жінок ансамблю «Очаджонхо» щось не ладилося і вони почали збиватися з ритму. Президент насупив брови - йому така зустріч була явно не до душі.

У зіпсованому настрої глави держави звинуватили голову райвідділу у справах жінок і сім'ї, на яку було покладено відповідальність за підготовку музичної програми ансамблю «Очаджонхо».

Зійода Саломова, тепер вже екс-глава відділу у справах жінок і сім'ї Хуросонського району в розмові з журналістами  підтвердила, що її зняли з посади саме через помилки ансамблю дойрісток. Вона нітрохи не засмучена звільненням з посади, хоча, за її словами, за помилку дойрісток повинен був понести покарання керівник ансамблю.

У Таджикистані до поїздок глави держави в регіони готуються серйозно і скрупульозно. Місцеві чиновники задовго до поїздки починають «роботу» з населенням. Розпочинається підготовка до головного видовища - театралізованої вистави за участю місцевих артистів і школярів. Владою складаються списки присутніх на зборах за участю глави держави. Школярів зобов'язують читати хвалебні вірші та співати дифірамби президенту. Під час зустрічі всі повинні стояти перед Лідером нації, тримаючи руки над серцем.

Читайте також: Першу леді Зімбабве звинувачують у побитті моделі
Читайте також: «Ви сидите, ляси точите», - розлючений Гройсман наказав обласному чиновнику звільнитися