Події
15 серпня 2017
На Запоріжжі за тиждень зафіксовано понад 500 випадків захворювання на гострі кишкові інфекції
Здебільшого отруєння було після вживання продуктів, придбаних на узаконених ринках.
news-image

За тиждень у Запорізькій області 508 чоловік звернулись з підозрою на захворювання на гострі кишкові інфекції. Про це повідомляє ДУ "Запорізький лабораторний центр МОЗ України", інформує «Є!», з посиланням на УНН.

Показник захворюваності склав 28,4 на 100 тисяч населення, що на 31% вище рівня середнього багаторічного показника (21,8 на 100 тис.).

Згідно даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 83,7%. Причому, здебільшого отруєння було після вживання продуктів, придбаних на узаконених ринках (33%) ніж на стихійних (23%).

"В 43% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах", - повідомили у лабораторному центрі.

Найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 23,7%; м'ясну продукцію – 20%; овочі та фрукти – 18,5%, рибну продукцію – 11%. Також у лабораторному центрі відмітили, що в поточному році реєструються більш високі показники захворюваності на ГКІ, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте також: Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом отруєння 7 людей на весіллі у Львівській області
Читайте також: В Індії у лікарні померли 64 дитини