Найдраматичніші сцени 7 сезону Гри престолів визначили за серцебиттям глядачів
Близько 300 користувачів дозволили відстежити свій пульс протягом перегляду перших 4 серій сьомого сезону.
news-image

Напередодні старту сезону культового серіалу "Гра престолів" розробники мобільного додатка Cardiogram для Apple Watch, розіслали користувачам запрошення взяти участь у зборі даних на тему "Як "Гра престолів" впливає на ваше серцебиття", повідомляє «Є!» з посиланням на УП Життя.

Близько 300 користувачів дозволили відстежити свій пульс протягом перегляду перших 4 серій сьомого сезону.

Загалом програма здійснила близько 2,3 млн вимірювань.Як відзначають автори дослідження, навіть очікування виходу улюбленої серії прискорювало серцебиття учасників.

Найпотужнішими "прискорювачами" виявилися драматичні сцени – зовсім необов'язково найкривавіші або жорстокі, якими так славиться "Гра престолів".

За здатністю стимулювати серцебиття п'яте місце зайняла сцена важкої розмови Дейенеріс з Варісом, в якій вона дорікає йому у службі на супротивників з Баратеонов і Ланністерів.

Варісу вдається все пояснити, проте середня частота пульсу у глядачів досягала при цьому 76 ударів на хвилину.

Третю і четверту позиції (83 ударів/хв) ділять дві сцени: пропозиція шлюбу, з якою до Серсеї Ланністер з'явився морський розбійник Еурон Грейджой, а також суперечка Дейенеріс із Давосом і Джоном Сноу, що завершується ефектної фразою "не має значення, чий скелет буде сидіти на Залізному Троні".

Друге місце виявилося за епізодом помсти Ар'ї Старк клану Фреев – жорстокий початок сезону пришвидшував пульс глядачів до 83,2 удари на хвилину.

Лідером стала сцена атаки Джеймі Ланністера на Дейенеріс та її дорослого дракона Дрогона – 91 удар на хвилину.

Читайте також:У Києві актори «Ігри престолів» знялися в рекламному ролику (відео)