Суспільство
16 серпня 2017
«Я чекав на вас» - письменника кримінальних романів заарештували за чотири вбивства
Вбивцю арештували майже через 22 роки після злочину.
news-image

Китайський письменник кримінальних романів Лю Юнбао був заарештований поліцією за чотири жорстоких вбивства, які він зі спільником скоїв у 1995 році. Про це повідомляє The Guardian, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

У вступі до своєї нової книги він сказав, що буде працювати над новим твором, який, як він сподівається, стане літературною сенсацією. Сюжет розповідав би про жінку письменника, яка здійснила безліч жахливих вбивств, але не була спіймана. Він хотів назвати цей роман "Прекрасна письменниця-вбивця".

Але цього тижня з'ясувалося, що його новий роман міг би стати в певній мірі автобіографічним. Лю Юнбао був узятий під варту у зв'язку з підозрою у вбивстві чотирьох осіб більше, ніж два десятиліття тому.

"Я чекав на вас весь цей час", - сказав письменник, коли поліція прийшла в його будинок з метою арешту.

Згідно з китайським новинним сайтом Sixth Tone, Лю був прийнятий до Асоціації письменників Китаю, а одна його книга навіть перетворилася в серіал з п'ятдесятьма епізодами. Він висловлював надію, що його новий роман "Прекрасна письменниця-вбивця" також здобуде екранізацію. Однак тепер ця історія знайде нові фарби після того, як Лю був заарештований.

Поліція повідомила, що письменник був заарештований за події, які відбулися 29 листопада 1995 року. Лю був одним з двох чоловіків, які пробралися в гостьовий будинок на півдні міста Хучжоу з метою пограбувати людей, що знаходилися там. Один чоловік вирішив дати відсіч злодіям, але був побитий до смерті грабіжниками. Щоб приховати свій злочин, Лю зі спільником також вбили літню пару та їх 13-річного онука.

Сюй Чжічен, один з офіцерів, який брав участь у первинному розслідуванні, розповів газеті Paper, що довгий час слідчі не могли знайти жодного зв'язку між жертвами і вбивцями.

"Це була моя найбільш складна справа. Складно було простежити за всіма ниточками розслідування", - сказав Сюй.

Цього літа, майже через 22 роки після злочину, слідчі змогли знайти необхідні зачіпки, які вивели їх на Лю і його спільника, 64-річного чоловіка, чиє ім'я не розкривається.

Поліція не повідомила, яким чином вони змогли їх вистежити, але газета Paper заявила, що успіху розслідування допомогла технологія ДНК. Тепер, швидше за все, Лю буде писати свої романи за ґратами, якщо його визнають винним.

Він написав своїй дружині односторінковий лист, де зізнався у своїх злочинах.

Чень Хуньюе, офіцер, заявив, що Лю написав своїй дружині, що провів більше двох десятиліть, чекаючи, коли за ним прийде поліція.

"Тепер я можу, нарешті, звільнитися від тих мук, які я так довго терпів", - написав він.
Читайте також: Суд заарештував квартиру і будинок Насалика