Події
16 серпня 2017
Дітей в окупованому Криму вчать насильству й ксенофобії, – правозахисники
Культ насильства, абсолютна терпимість до ворожнечі, ксенофобії – формуються у дітей в Криму системно.
news-image

Діти в окупованому Росією Криму стали частиною пропагандистської політики Кремля.

Про це повідомила на брифінгу 16 серпня голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, передає «Є!» з посиланням на "Крим.Реалії".

За її словами, для цієї мети виділяються великі ресурси з сусідньої Росії.

"Культ насильства, абсолютна терпимість до ворожнечі, ксенофобії – формуються у дітей (в Криму – ред.) системно. Це стосується і порушення Женевської конвенції, оскільки серед дітей рекламують призов до російської армії. Це не тільки молоді й дорослого населення Криму торкнулося, але й безпосередньо дітей", – сказала вона.

Кримська правозахисна група 16 серпня представила інформаційно-аналітичну доповідь "Права людини в умовах мілітаризації Криму". За словами правозахисників, у документі зібрані факти порушень прав людини російськими військовими та представниками незаконних воєнізованих формувань.

Правозахисники не раз звертали увагу на воєнізований формат виховання дітей в окупованому Криму. Психологи відзначають тиск на свідомість дітей у сучасній освіті Росії.

Як повідомлялося, більш ніж 250 курсантів Чорноморського вищого військово-морського училища імені Нахімова в окупованому Севастополі, зарахованих цього року, беруть участь у 10-денному польовому виході. По суті їх кинули під танки.