Київ
16 серпня 2017
Київ названий одним з найгірших міст для життя за версією The Economist
Так, за останні п'ять років Київ продемонстрував найстрімкіше зниження позицій. Його показники в рейтингу знизилися на 21,4%.
news-image

Київ потрапив у топ-10 міст найменш сприятливих для життя. При цьому він зайняв 131 місце з 140 кращих міст світу в загальному списку, пише «Є!» з посиланням на Апостроф.

Про це йдеться в щорічному дослідженні журналу The Economist, повідомляє УНІАН.

Так, за останні п'ять років Київ продемонстрував найстрімкіше зниження позицій. Його показники в рейтингу знизилися на 21,4%.

Відзначається, що показники України в цілому демонструють деяке відродження, яке перебуває під загрозою через заворушення, економічну нестабільність і триваючу війну на Донбасі.

При цьому найбільш непридатним містом для життя названий Дамаск (Сирія), він зайняв останнє, 140-е місце. У десятку найгірших також увійшли Лагос (Нігерія) і Тріполі (Лівія).

Лідером рейтингу кращих міст вже сьомий рік поспіль став австралійський Мельбурн. Він отримав оцінку 97,5 з 100 балів в рейтингу. На другому місці - Відень (Австрія), на третьому - Ванкувер (Канада). При цьому вона відстає від Мельбурна всього на 0,1 процентного пункту.

Крім того, в топ-10 увійшли Калгарі (Канада), Аделаїда (Австралія), Перт (Австралія), Окленд (Нова Зеландія), Гельсінкі (Фінляндія) і Гамбург (Німеччина).

Російська столиця Москва залишилася на тій же позиції, що і в 2016 році - на 80 місці.

Читайте також:У київському супермаркеті кішка використала ємність з цукром замість туалету  (відео)

Читайте також:Забруднення повітря у Києві перевищує норму вшестеро