Джордж Мартін розповів, навіщо він вбив Еда Старка
Письменник не боїться вбивати головних героїв своїх книг.
news-image

Американський письменник, автор саги "Пісня льоду і полум'я", за якою знятий популярний серіал "Гра престолів", Джордж Мартін розповів, що вбиває головних героїв своїх книг для того, щоб постійно тримати читачів у напрузі і страху, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

"Коли герой в біді або небезпеці, я хочу, щоб читачеві було страшно, щоб він був у напрузі, збуджений. Я думаю, єдина можливість зробити це - це несподівано вбити когось важливого. Тоді він буде знати, що ти граєш по-справжньому, що це книга, в якій може статися що завгодно і, якщо з'явиться небезпека, персонаж може не вижити. Тому я вбив Еддарда Старка", - розповів Мартін.

Мартін пояснив, що ще підлітком він читав книги, які, на його погляд, були надто передбачуваними.

"Ти починаєш читати першу главу - і вже знаєш, що буде далі. Ось герой, ось лиходій. Герой опиниться в біді на якийсь час, але в підсумку переможе. Немає реальної небезпеки для героя. Я не люблю читати такі книги. Я люблю книги, які дивують мене шокують, ведуть мене в несподіваному напрямі, волають до моїх емоцій, що збуджують мене, тримають в напрузі", - пояснив письменник.

Зазначимо, що один з головних персонажів "Пісні льоду і полум'я" Еддард Старк був убитий в кінці першого роману циклу. Його зіграв актор Шон Бін.

Читайте також: «Я чекав на вас» - письменника кримінальних романів заарештували за чотири вбивства