Київ
17 серпня 2017
У київський Міст закоханих вдихнули нове життя (фото)
За словами авторів проекту, реалізація художнього освітлення моста зайняла майже рік.
news-image

Парковий міст, відомий як Міст закоханих, який з'єднує Міський сад і Хрещатий парк отримав сучасне художнє освітлення. Про це повідомляє фотокореспондент LIGA.net з місця подій, інформує «Є!».

"Розвиток туризму - це одночасно як імідж, так і нові робочі місця для будь-якого сучасного міста, яким, безумовно, є Київ. Художнє освітлення - домінант в цьому питанні", - сказав директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов.


Також він додав, що за планом оновлення освітлення Софії Київської та Бессарабського ринку.
За словами авторів проекту, реалізація художнього освітлення моста зайняла майже рік. Оскільки споруда є пам'ятником архітектури, освітлювальне обладнання повинно бути максимально непомітним, щоб не псувати вигляд мосту в світлий час доби.
Міст побудований в 1912 році за проектом українського вченого Євгена Патона. Будівлю повністю реконструювали в 1983 році. Під час Революції Гідності він був значно пошкоджений і після цього знову відновлений.
Цей міст завжди привертав до себе увагу, має насичену подіями історію і пов'язаний з ним цілий ряд міфів і легенд. Серед жителів Києва поширено кілька назв споруди: Міст кохання, Чортів місток, Малий міст Патона.

Читайте також: Лондонський Біг-Бен зупиниться на чотири роки