Суспільство
17 серпня 2017
МВС заборонило брати священиків Московського патріархату капеланами
Наразі за трудовим договором у військових частинах Нацгвардії працюють 38 капеланів.
news-image

Наказом міністра внутрішніх справ Арсена Авакова заборонено залучати священиків Української православної церкви Московського патріархату до капеланської служби в Національній гвардії. Про це в інтерв'ю "Українським новинам" повідомив заступник командувача Нацгвардії у роботі з особовим складом Ярослав Сподар, передає «Є!»

"У нас це заборонено (служба капеланами священиків УПЦ (МП). Вони хочуть, але у нас так не можна. Це була не тільки наша думка, а й думка Міністерства культури, Міністерства юстиції. Є відповідний наказ міністра внутрішніх справ в якому чітко зазначено: "не допускаються священики, духовні центри яких знаходяться на території країни-агресора", – сказав він.

Сподар зазначив, що Національна гвардія перша серед силових структур України ввела в штат 44 військових священика.

На даний момент за трудовим договором у військових частинах Нацгвардії працюють 38 капеланів, це священики УПЦ Київського патріархату, Української грецько-католицької церкви, Української автокефальної православної церкви.

Нацгвардія провела з ними 1-тижневий курс з тактичної медицини і щодо взаємодії з військовими психологами.

Як відомо, в 2014 році Кабінет міністрів ввів капеланську службу в Збройних силах, Національній гвардії та Державній прикордонній службі.

Читайте також: «Мене можуть вбити»: чоловік на сітці третього поверху готелю «Хрещатик» заявив, що йому погрожують