Світ
17 серпня 2017
Акула напала на туриста біля узбережжя Пхукета
Японський турист купався приблизно у 200 м від берега.
news-image

На тайському острові Пхукет морський хижак покусав туриста. Інцидент стався на пляжі Камала близько 12:30 середи, 16 серпня. Як розповіли рятувальники, турист з Японії купався приблизно у 200 м від берега, коли його вкусила за ногу якась морська тварина або риба, передає «Є!

«Ми надали йому першу допомогу на місці, після чого він сказав, що вважатиме за краще дістатися до лікарні самостійно», - пояснив один з рятувальників.

В Bangkok Hospital пізніше уточнили, що постраждалим був 37-річний японець Кейта Кошігое.

Один із місцевих жителів, з яким поспілкувалися журналісти, припустив, що чоловіка могла вкусити баракуда.

«У цих риб гострі зуби, і вони водяться у коралових рифах недалеко від берега», - заявив він.

Втім, у Пхукетському центрі морської біології вважають, що на туриста напала не баракуда, а чорнопера рифова акула, також відома під ім'ям «мальгаська нічна акула» (Carcharhinus melanopterus). Відповідну версію озвучив глава відділу охоронюваних морських видів доктор Конгкіет Кіттіваттанавонг.

«Після вивчення ран ми прийшли до висновку, що це була чорнопера рифова акула. Представники цього виду водяться у прибережних рифах і в Сіамській затоці, і в Андаманському морі. У дорослому віці ці акули досягають двох метрів у довжину. Вони не агресивні й харчуються дрібною рибою. Можливо, акула прийняла ногу цього японця за потенційну здобич і напала», - припустив доктор Кіттіваттанавонг.

Небезпечною для людини черноперу рифову акулу фахівці не вважають, жодного нападу з летальним результатом зафіксовано не було.