Події
17 серпня 2017
Волонтери проекту «Миротворець» підготували нову систему розпізнавання і виявлення злочинців, котра не має аналогів в світі
На його розробку пішло дев'ять місяців, і до роботи долучилася одна з найвідоміших світових соціальних мереж.
news-image

 Про це повідомив на власній сторінці в мережі Facebook народний депутат і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

За його словами, проект називається IDENTIGRAF і почне свою роботу в День Незалежності України за адресою identigraf.center. На його розробку пішло дев'ять місяців, і до роботи долучилася одна з найвідоміших світових соціальних мереж. 

"Унікальність цієї системи в тому, що це перша в світі система, яка буде працювати у відкритому доступі в мережі Інтернет для пошуку сепаратистів, терористів і злочинців. Всі інші подібні системи, засновані на алгоритмі розпізнавання осіб, працюють або в режимі секретності в офісах провідних спецслужб, або використовуються в закритому режимі в комерційних цілях для аналізу великих масивів фотографій такими софтверними гігантами як Google або Microsoft", - наголосив політик.

Користувачами IDENTIGRAF Геращенко бачить слідчих поліції, СБУ, прокурорів, прикордонників, приватних детективів, адвокатів, банкірів, підприємців, а також усіх, хто хоче перевірити причетність конкретної людини до антиукраїнських акцій у 2014 році, сприянні сепаратистам і участі в терористичних формуваннях на Донбасі.

"За допомогою цієї системи зможе бути, нарешті, ідентифікована шпана, яку привозили з Донбасу і нацьковували на активістів Майдану в взимку 2014 го. Можуть бути знайдені проросійські негідники, завезені в Одесу 2 травня з Придністров'я для організації там кривавої бійні. Можуть бути встановлені особи російських військових, які вторглися без оголошення війни в Крим і Донбас і вбивали наших солдатів і офіцерів. Загалом, всі ті, хто був помічений на фото або відеокадрах з зими 2014 року, був ідентифікований і назавжди збережений в базі "Миротворець", - пояснив депутат.

Наразі сайт сайт працює в тестовому режимі. За словами Геращенка, проект коштував більше мільйона гривень, і добровільних пожертв не вистачило, тож частина робіт зроблена в борг і для подальшого існування та вдосконалення сайт потребуватиме підтримки. 

"Приношу свою подяку кожному, хто пожертвував гроші на зміцнення оборони і безпеки нашої країни. Після запуску системи українська держава і український народ отримає надійний захист від проникнення в нашу країну тих, хто бажає їй зла і хоче її розчленувати і знищити. Кожен буде знайдений, визначений і покараний за все те, що зробив проти України!", - підсумував радник глави МВС.
Читайте також: Google купила білоруський стартап по обробці селфі
Читайте також: Загострення в АТО: на Донеччині бойовики застосували Град