Війна
18 серпня 2017
У полоні бойовиків залишаються 8 бійців, які воювали під Іловайськом, - МОУ
За результатами опрацювання повідомляється, що загальні бойові втрати сил АТО під час боїв в районі Іловайська складають 437 осіб (загинуло - 192, отримали поранення - 212, вважаються зниклими безвісти - 25, утримуються в заручниках - 8.
news-image

Вісім українських бійців, які воювали в Іловайському оточенні у серпні 2014 року, вже три роки залишаються у полоні сепаратистів. Про це йдеться у відповіді Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ на запит ВВС Україна щодо втрат сил АТО у боях за Іловайськ 24-29 серпня 2014 року.

Про це пише «Є!» з посиланням на 112.

"За результатами опрацювання повідомляється, що загальні бойові втрати сил АТО під час боїв в районі Іловайська складають 437 осіб (загинуло - 192, отримали поранення - 212, вважаються зниклими безвісти - 25, утримуються в заручниках - 8)", - йдеться у відповіді.
 
Нагадаємо, 18 серпня 2014 р. українські війська контролювали більшу частину Іловайська. Але після введення регулярних російських військ 23-24 серпня вони опинилися в оточенні. 29 серпня президент РФ Володимир Путін звернувся до бойовиків із закликом зробити гуманітарний коридор для відходу українських військ. 30 серпня сили АТО почали вихід з міста, але бойовики їх розстріляли. Міністерство оборони заявило, що в Іловайську загинуло близько 108 українських військових, сотні було поранено й захоплено в полон. За підтвердженими даними військової прокуратури, в "Іловайському котлі" загинуло 366 військових, 429 було поранено.

У Генштабі повідомляли, що вихід сил Антитерористичної операції з "Іловайського котла" не був проривом з оточення, це був вихід під гарантії Російської Федерації (РФ).

СБУ повідомила про підозру начальнику Генштабу ЗС РФ Валерію Герасимову і десяти військовослужбовцям за події в Іловайську. Також Герасимова називають головним ідеологом вторгнення РФ в Україну.

Зазначимо, що РФ заперечує присутність своїх військових у конфлікті на сході України.

Читайте також:Минулої доби гарячою точкою в зоні АТО стала Авдіївська «промка»: є поранені