Суспільство
18 серпня 2017
Естонський політик власноруч застрелив на своє весілля ведмедя
У молодіжній організації Вільної партії вважають, що наречений поводився як доісторичний мачо.
news-image

Заступник голови естонської Соціал-демократичної партії Анто Лійват застрелив на полюванні ведмедя, з якого будуть виготовлені страви для його весільного бенкету, передає «Є!» із посиланням на Harju Elu.
На полюванні, що відбулося 1 серпня, Лійвату вдалося підстрелити трирічного ведмедя-самця вагою 121 кілограм.

"Ведмідь був досить близько, може бути, 40-50 метрів. Куля потрапила йому прямо в серце, дуже чистий постріл. Ведмідь пробіг всього 30-40 метрів, не більше", - сказав політик.

Ліцензію на відстріл ведмедя Лійвату подарували його друзі з мисливського товариства "Сініалліка" як весільний подарунок: 25 серпня відбудеться одруження соціал-демократа.

Зроблені аналізи показали, що ведмідь здоровий і його м'ясо можна вживати, тому в меню весільного бенкету Лійвата з'явиться ведмежатина.

Соціал-демократа розкритикувала молодіжна організація Вільної партії, в якій полювання на ведмедя назвали неетичним і неналежним для сучасного політика.

"Анто Лійват як політик поводився як доісторичний мачо, а не як один з керівників сучасної й спрямованої на захист довкілля політичної партії", - заявила представник організації Лійза Оянгу.

Полювання на ведмедя в Естонії дозволено з 1 серпня по 31 жовтня. Восени минулого року в Естонії налічувалося близько 700 бурих ведмедів.

Читайте також: Будинок танцю в Гельсінкі буде нагадувати морський контейнер, який хвилями викинуло на берег (фото)