Суспільство
19 серпня 2017
Як мотивувати своє чадо навчатися: поради психолога
Головне для батьків, які хочуть виправити оцінки своєї дитини - це створити вдома атмосферу розуміння, довіри і безпеки.
news-image

Багато батьків всерйоз схвильовані тим, що їхня дитина не проявляє завзяття до навчання. Однак мотивувати малюка вчиться насправді дуже просто.
Про це повідомила психолог Катерина Мельникова в коментарі кореспонденту ГолосUA, інформує «Є!».

«Більшість шкіл не ставить перед собою завдання зробити навчання цікавим. Саме тому складності з мотивацією дитячого навчання практично повністю лягають на плечі батьків. Мотивувати хорошим, але далеким результатом, наприклад роботою або вступом до вузу, можна тільки старшокласників, а до дітей молодшого віку потрібен абсолютно інший підхід », - розповіла експерт.


За словами Є. Мельникової, для початку батькам варто сконцентруватися на тих предметах, вивчення яких приносить дитині задоволення і допомогти йому в осягненні їх. Добре було б додатково займатися вдома і записати дитину на курси. Згодом допитливість дитини розподілитися і на інші предмети, що при правильній батьківської підтримки може допомогти дитині стати відмінником.

«Не варто мотивувати дитину грошима. Так, звичайно купити новий телефон, за хороші оцінки в табелі - це дуже дієво засіб і воно навіть може допомогти дитині навчиться цінувати гроші, проте ніяк не вплине на його бажання вчитися. Цей спосіб варто використовувати тільки в разі, якщо необхідно навчити дитину цінувати блага, якими він володіє », - додала фахівець.


Психолог також підкреслила, що головне для батьків, які хочуть виправити оцінки своєї дитини - це створити вдома атмосферу розуміння, довіри і безпеки, а після поговорити з дитиною і допомогти скорегувати йому свою поведінку і пріоритети. У цьому, насправді, і є головне завдання виховання - направляти малюка, дозволяючи йому робити свій вибір і готуючи його справлятися з життєвими труднощами.
 

«Я хотіла б підкреслити, що освіта - це дуже важливо, однак оцінки, які отримує дитина - це лише чужа суб'єктивна думка про його знання, тому не варто на цьому зациклюватися і сильно брати до уваги», - резюмувала Є. Мельникова

.

Читайте також: Українці просять чиновників не приходити до шкіл 1 вересня
Читайте також: Стало відомо, які зміни чекають на школярів з 1 вересня